Известие

Collapse
No announcement yet.

Как се сменят габаритните светлини на Алфа 156?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Как се сменят габаритните светлини на Алфа 156?

Моля някой , ако се е сблъсквал с проблема за смяна на габаритните светлини на Алфа 156 (става дума за предните фарове), да ми каже каква е процедурата (технологията)за смяната им. Тази вечер установих, че не ми свети ляв преден габарит, опитах да го сменя, но не успях, а утре сутрин рано потеглям за морето. Доколкото си спомням има солени глоби за неработещи светлини и съответно не притежаване на резервен комплект за тях. Моля, помогнете, а утре дано не ме спрат, че трябва да се лъжем и даклепаме на фандаци. А в Бургас къде има по пътя магазин , откъдето да си купя резервни крушки (пътувам за Св. Влас) ?
    Предварително БЛАГОДАРЯ!
    Обещавам да си проверявам пощата!
    Last edited by spe4elist; d.m.y г., 17:14.
    Alfa Romeo 156 2.0 TS 16V 114 kW + LPG Tartarini - бившата и непрежалима

Fiat Multipla 1.9jtd 110 hp. - м'глата, вече с полиуретан.

Много чекнене е ... а и ако си на фарове няма кой да го види.... вземи си резервни в колата и си карай на фарове...
    2 x Alfa Romeo 164 V6 TB ; Alfa 75 V6 (Still in Project)
    GSM: 0888 520 600

Comment

Ами аз вчера си го смених така:
      - Отвъртях капака на фара (вътрешния) съвсем малко се завърта в поска OFF и се изважда. После хващаш фасунката на габарита има в задния край едно голяма плоска пластмаса за нея се хваща и се издърпва. Крушката я натискаш, завърташ леко и вадиш.
      После в обратен ред, успех.
      sigpic
      Alfa Romeo 156 2.4JTD
      Mazda CX-5

Comment

Вчера се опитах да сменя левия габарит на новата кола на комшията-156-ка.
        Първоначално публикувано от pifeca
        има в задния край едно голяма плоска пластмаса за нея се хваща и се издърпва.
        При него точно на левия фар е счупена тая джаджа и в крайна сметка не успях. А аз си мислех , че на 155-цата е трудно .
        166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

На мен и двата не ми светят ама като я занеса да и сменят маслото ще ги накарам и скрушките да се оправят.
          И аз гледах как става, но така и не разбрах.
          Alfa Romeo 156 2.4 JTD 140 h.p. 2002 г.

Comment

Аз си смених всички крушки по фаровете и нямах никакви проблеми. И на мен ми беше счупено това ухо с което се вадят габаритите ама с упорство стана работата. Използвах клещи за да ги извадя. Размера на габарита е H6W
            '08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
            Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD
            Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E

Comment

И аз ги извадих.
              През тръбата за късите, перото се върти на ляво спрямо волана.

П.П. то не било чак толкова трудно.

Comment

... аз пък се прекарах та го смених през дългите
                Изводът е че и така и така става
                sigpic
                Alfa Romeo 156 2.4JTD
                Mazda CX-5

Comment

благодаря много за съветите! точно се прибирам от морето и ще пробвам да ги сменя. аз предпочитам всичко да ми е наред, 'щото от една изгоряла крушка на задния номер(домързя ме да я сменя) ми светеше лампичката на таблото и не съм забелязал , че има и други за смяна!
                  Още веднъж благодаря!

Comment

Е ГА ТИ КРУШКАТА - 6,80 лв !!! поне успях да я сваля - голям зор, голямо въртене

Comment

Първоначално публикувано от nmushnikov
                      Е ГА ТИ КРУШКАТА - 6,80 лв !!! поне успях да я сваля - голям зор, голямо въртене
                      аз за 5 крушки за третия стоп (едни малки като за табло) и за 2 габарита платих точно 2.10 ?!?
                      sigpic
                      Alfa Romeo 156 2.4JTD
                      Mazda CX-5

Comment

аз за 5 крушки за третия стоп (едни малки като за табло) и за 2 габарита платих точно 2.10 ?!?
                        за кои габарити? задни или предни? тези, които аз намерих са на Бош. имаше и на Осрам по 4 лв., но крачетата им са едно срещу друго, а на нашите са ексцентрични( под ъгъл).

Comment

Аз дадох 8,4 за крушка за габарит. Така че не си най-набутания.

Comment

не става въпрос за набутване, колега. просто се учудих от цената, това е.

Comment

аз като чух 6 лв. , викам ок ще карам още малко без предни габарите, иначе са H6W халогенни
                              sigpic
                              ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
                              0889 636 093

Comment

Working...
                              X